REKLAM

CHP, ELEKTRİĞE GELEN ZAMLARI DEĞERLENDİRDİ

1635 defa okundu kategorisinde, 26 Şub 2021 - 14:21 tarihinde yayınlandı
CHP, ELEKTRİĞE GELEN ZAMLARI DEĞERLENDİRDİ
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi, 2014 yılından bu yana elektriğe gelen zamları masaya yatırdı. Buna göre 2014’ten bu yana elektrik faturasının 2,2 kat, dağıtım bedelinin ise 3 kat arttığı ortaya çıktı. CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP iktidarında elektrik dağıtım şirketlerinin değil, vatandaşların kollanacağını vurguladı. Enerji ve Altyapıdan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın yaptığı çalışma; Recep Tayyip Erdoğan’ın “Alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağım” diyerek tek adamlığın sinyalini verdiği 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminden bugüne kadar elektrik faturalarındaki değişimi gözler önüne serdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez seçildiği 2014 yılından bugüne kadar geçen 7 yılda değişen yönetim biçimi; iktidarın vaatlerinin aksine elektrik faturalarının yükselmesine neden oldu.

TEK ADAM FATURAYI 2,2 KAT ARTIRDI

Çalışmaya göre Ocak 2014’te bir hanenin 277 kilovatsaat olan tüketimi 100 liralık bir fatura olarak yansırken; Ocak 2021 tarihinde aynı tüketim 220 lira 50 kuruş olarak fatura edildi. Başka bir deyişle Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez Cumhurbaşkanı seçildiği 2014’ten bugüne kadar vatandaşların ödediği elektrik faturası 2,2 kat arttı. Ayrıca 2014 yılında 100 liralık elektrik faturasının 21,04 lirası dağıtım bedeli olurken; 2021’de bu bedel 3 kattan fazla artarak 68,26 liraya çıktı. Bu durum tek adam sisteminde vatandaş yerine özelleştirilen dağıtım şirketlerinin kollandığını da gösterdi.

81 İLDE DAĞITILMASI PLANLANIYOR

CHP’li Akın’ın çalışması ayrıca broşür haline de getirildi. Elektrik faturasındaki artışın gözler önüne serildiği broşür; “Tek Adam AŞ Elektrik Faturası” başlığıyla 81 ilde parti örgütü aracılığıyla yurttaşlara da dağıtılması planlanıyor. Erdoğan’ın ilk kez seçildiği 2014 yılından bugüne kadar elektrik faturasındaki artışın ayrıntısıyla yer aldığı broşürde; “Elektrik tüketimi bütçenizi sarsar, cüzdanınız için yüksek çarpma riski barındırır” uyarısı yer alıyor.

‘TEK ADAMIN FATURASI VATANDAŞA’

CHP’nin iktidarında elektrik dağıtım şirketlerinin değil, vatandaşın kollanacağını kaydeden Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu; enerji kooperatifleri aracılığıyla halkın enerjide söz sahibi olacağını kaydetti. Çavuşoğlu, “Enerji üretiminde de tüketiminde de önceliğimiz halkımız, esnafımız, çiftçimiz ve sanayicimiz olacak. Enerji verimliliğinde örnek uygulamalarımızla sanayicimize nefes aldıracağız” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz