CHP’DEN SEÇİM TARİHİ DEĞERLENDİRMESİ

29 defa okundu kategorisinde, 11 Mar 2023 - 10:37 tarihinde yayınlandı
CHP’DEN SEÇİM TARİHİ DEĞERLENDİRMESİ
reklam

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak açıklanmasının ardından bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, “Halkın iktidarının kurulmasına 2 ay kaldı” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kararı almasının ardından seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlenmesini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, “Tek Adamın imzasıyla, tek kararla 14 Mayıs’ta seçime gidiyoruz. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun. 14 Mayıs’ta sandıkta tek adam rejimine son verip, halkın iktidarını kuracağız. 14 Mayıs’taki seçim, referandum niteliğinde de bir seçim olacak. Türkiye bir karar verecek, tek adam rejimi mi demokrasi mi, liyakat mı sadakat mı, hukuk mu keyfilik mi? Buna da karar vereceğiz. Biz yeni bir sistem inşa edeceğiz” dedi. Tek adam sisteminin, devlette liyakat sistemini yok ettiğini ve ülkeyi yönetemez duruma geldiklerini iddia eden Horzum, “Cumhurbaşkanı adayımız ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Devletimizi liyakat temelinde yeniden yapılandıracağız. Siyasi ahlakı getireceğiz, tek adam rejimine son vereceğiz. Demokratik hukuk devletini tesis edeceğiz. Yoksulluğu yeneceğiz, adaleti tesis edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARA HAZIRIZ”

Bugün ülkenin kaderinin tek adamın iki dudağı arasında oyduğunu belirten Horzum, “Öyle ucube bir sistemle yönetiliyoruz ki normalde Cumhurbaşkanının böyle bir yetkisi olmamalı. Başkanlık sistemlerinde başkanın meclisi fesih yetkisi, seçimleri erkene alma yetkisi olamaz. Millet İttifakı olarak tüm mutabakatlarımız, hükümet sistemimiz, programımız, ilkelerimiz ve Cumhurbaşkanımız, kadrolarımız hazır. Önemli olan gücü bir kişiye vermek değil, güçlü kadrolar ve güçlü kurumlar tesis etmek. Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki, saraydaki bakanlılara paralel kurulmuş tüm politika kurulları ve ofisleri de lağvedeceğiz, kaldıracağız. Liyakati tesis edeceğiz. Seçim kararı ülkemize hayırlı olsun. 14 Mayıs’ta sayın Erdoğan’ı milletimizle birlikte uğurlayacağız. Bu tek adam rejimine yeter diyeceğiz, demokrasiyi hep birlikte tesis edeceğiz. Halkın iktidarının kurulmasına 2 ay kaldı” diye konuştu.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz

izmir escort

eskişehir escort

denizli escort

gaziantep escort

bursa escort

travestiporno

pendik bayan escort

arnavutköy escort

adana esmer escort bayanlar

foça escort bayan

yozgat escort bayan

tiktok takipçi hilesi

takipçi alma

satın al takipci

escort bayan

ucuz oto beğeni paneli

konya escort porno izle mobil porno konulu porno anal porno porno izle malatya escort porno izle porno hikaye Masini in arenda chisinau escort konya hairstyles chirie auto chisinau rent a car moldova
karatay escort malatya escort porno izle konulu porno konulu porno rus porno izle sikiş izle liseli porno porno hikayeleri sex hikayeleri rent a car chisinau chirie auto chisinau Haircut styles elazığ escort diyarbakır escort erzurum escort porno izle kocaeli escort