REKLAM

ÇOKAL’A ‘DEVLET SPORCUSU’ UNVANI

546 defa okundu , kategorisinde, 13 Tem 2019 - 09:17 tarihinde yayınlandı
ÇOKAL’A ‘DEVLET SPORCUSU’ UNVANI
reklam

Denizli’nin yaşayan efsane güreşçisi Hüseyin Çokal TBMM’den çıkan kanunla ‘Devlet Sporcusu’ unvanını aldı. Edirne’de, bu yıl 658.’si düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri resmi açılış töreninde müjdeler üst üste geldi. TBMM’de sporda şiddet yasasına ilave edilen torba yasayla çıkan kanuna göre üst üste üç kez Başpehlivan olarak Altın Kemer alan Başpehlivanlar, Devlet Sporcusu unvanı alacak. Denizlili efsane güreşçi Hüseyin Çokal sporculuk yaşamındaki kariyeriyle bu unvanı almaya hak kazandı. Çokal’a ikinci müjde ise Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan geldi. Başkan Gürkan, Hüseyin Çokal’ın heykelinin Tarihi Kırkpınar alanına dikileceğini söyledi.

HÜSEYİN ÇOKAL KİMDİR?

Denizli’nin Kale ilçesi Kızılağaç Köyü’nde 23.10.1950 tarihinde doğan Çokal, çocuk yaşlarında güreş sporuna ilgi duydu. Olimpiyat Şampiyonu Hasan Güngör ve Bayram Şit ile birlikte çalıştı. 1970 yılında minder güreşi tanışan Çokal, 1971 yılında ağır sıklette Türkiye Şampiyonu oldu. Profesyonel kulüplerde spor hayatını sürdüren güreşçi, 1977 yılında ağır sıklette kulüplerarası Avrupa Şampiyonu, 1979 yılında da Akdeniz Oyunları şampiyonluğunu kazandı. Minder güreşini 1981 yılında bırakan Çokal, yağlı güreşle ilgilenmeye başladı. 1982, 1983 ve 1984 yıllarında üst üstte Başpehlivan Boyunda birincilik kürsüsüne çıkarak Altın Kemerin sahibi oldu. Evli ve beş çocuk babası Çokal, hakem gözlemcisi olarak faal güreş görevini sürdürmektedir.

İBANOĞLU, DEVLET SPORCUSU ÇOKAL’I KUTLADI

Kanunla Devlet Sporcusu unvanına hak kazanan Hüseyin Çokal’ı, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu tebrik etti. Sporculuk kariyerinde elde ettiği başarılarla bir döneme damga vuran Denizlili Hüseyin Çokal’ın, “Devlet Sporcusu” unvanıyla, hakkettiği değerin verildiğini dile getiren İbanoğlu, Türk Spor tarihine adını yazdırdığını söyledi. Hüseyin Çokal’ın yanı sıra Kırkpınar güreşlerinde 3 kez üst üste Başpehlivan olarak Altın Kemer sahibi güreşçilerden Karamürselli Aydın Demir ve yine Karamürselli Ahmet Taşçı Devlet Sporcusu unvanına hak kazandı.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz