REKLAM

“HAYAL KURMADAN BAŞARI OLMAZ!”

397 defa okundu kategorisinde, 21 Ara 2018 - 13:25 tarihinde yayınlandı
“HAYAL KURMADAN BAŞARI OLMAZ!”
reklam

Denizli ticaret Odası (DTO) ilçelere açıldı. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, odanın ABİGEM Denizli, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli İl Müdürlüğü ve Çivril Kadınlar Derneği ile iş birliğine giderek Çivril Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda düzenlediği girişimcilik eğitimlerinin son gününde kursiyerleri yalnız bırakmadı. Başkan Erdoğan, şimdiden 90 başvuru alan girişimcilik eğitiminin ilk grup mezunlarına “Hayal kurun… Hayaller olmadan, başarıya ulaşmak söz konusu olamaz! Ben, 30 yıldan beri hayal kurup, koşturuyorum. Bugün bulunduğum yeri ve işi de buna borçluyum” diye seslendi. DTO tarafından ilk kez bir ilçede düzenlenen girişimcilik kursunun ardından Başkan Erdoğan, Çivril Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Ertuğrul Mutlu, ilçedeki bazı esnaflar ile Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’i de ziyaret etti. Erdoğan, Denizli’nin Çivril İlçesi’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, ilk olarak, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Çivril Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Ertuğrul Mutlu ile Denizli Ticaret Odası Meclis Üyesi Mehmet Celep ile birlikte, Denizli Ticaret Odası öncülüğünde Çivril Esnaf ve Sanatkârlar Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen girişimcilik eğitiminden faydalanan kursiyerleri ziyaret etti.

İLÇELER ARASINDA İLK KEZ ÇİVRİL’DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLATILDI

Başkan Erdoğan, büyük ilgi gören kurstaki girişimcilere, ilk kez Denizli merkezi dışında girişimcilik eğitim programı gerçekleştirdiklerini ve gördükleri ilginin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Ayrıca, eğitimin ilçelerinde düzenlenmesinde Çivril Kadınlar Derneği Başkanı Nisan Karaca’nın çok ciddi gayreti olduğuna işaret etti.

“GİRİŞİMCİ KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Denizli’de geçen yıl, Denizli Ticaret Odası öncülüğünde ABİGEM Denizli, İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte, 2 binin üzerinde vatandaşa, girişimcilik eğitimi verildiğini anımsatan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Girişimciliği önemsiyoruz… Denizli’de eğitim alan girişimcilerin yüzde 67’si kadınlardan oluşuyor. Kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesi, kendi iş yerlerini kurabilmesi için devlet her türlü imkânı sağladı. KOSGEB, kendi iş yerini kuracak girişimcilere 50 bin TL hibe, 100 bin TL de faizsiz kredi fırsatı tanıyor. İstihdam açısında da İŞKUR’un birçok desteği mevcut. Çivril’de, başlangıç itibarıyla, 90 vatandaşımıza eğitim desteği sağlayacağız. Sertifika töreninde de sizlerle birlikte olmak istiyoruz. Bu kursu tamamlayıp da Çivril’de ilk iş yeri kuran arkadaşımızın açılışına da katılmayı arzu ediyoruz” dedi.

“HAYAL OLMADAN BAŞARI OLMAZ!”

Kursiyerlere “Hayal kurun… Hayaller olmadan, başarıya ulaşmak asla söz konusu değildir!” diyen Başkan Erdoğan, konuşmasını şöyle sonlandırdı, “Hiçbirimiz, durduk yerde bir yerlere gelmiyoruz. İş yapıp, işimizi geliştirmek için 30 yıldan beri hayal kuruyor, koşturuyorum. Ben de bir çalışandım; büyük bir holdingde çalışıyordum. Kendi kendime ‘Hayatta bir kez olsun bir iş kurup şansımı deneyeceğim. En kötüsü aldığım maaşın biraz altında başka bir yerde çalışırım’ dedim. Şükürler olsun ki, işimizi kurduk ve devam ediyoruz. Siz de hayatınızı durdurmayacak şekilde riske girin. Planlı ve programlı bir şekilde, başarı için risk alınması gerekiyor. Sizler de bir hayal kurup, projelendirin ve kendi işinizi kurun.”

GÜVEN, “GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ, AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLAMANIN DA İLK BASAMAĞI”

İlçelerine verdiği önem ve ilçeler arasında ilk kez Çivril’de kurs açmalarından dolayı DTO Başkanı Uğur Erdoğan’a teşekkür eden Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven ise, “Özellikle kadınların iş yeri kurmasını önemsiyoruz… Esnaflığa da kadın elinin değmesi gerekiyor. Bu eğitimler, iş kurmanın başlangıcı, aile bütçesine katkı sağlama düşüncenizin ilk basamağıdır. İş yeri açan arkadaşlarımız, istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacaklar. Bu arada, Denizli’deki ilçeler arasında eğitim için ilk olarak bizleri seçmesinden dolayı, Denizli Ticaret Odası Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan ile ekibine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MUTLU, “HER KURSİYERİN BİR İŞYERİ AÇMASINI ARZU EDİYORUZ”

Çivril Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Ertuğrul Mutlu, faydalı bir organizasyona yer tahsisi sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Mutlu, “Biz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Herkesin gönlünden ne geçiyorsa, ona ulaşmasını diliyorum. Kursa katılan arkadaşlarımızın iş yeri açmalarını temenni ediyorum. Denizli Ticaret Odası’na ve Başkanımız Uğur Erdoğan’a, ilgi ve destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

KARACA, “DTO, ELİMİZDEN TUTTU”

Desteklerinden dolayı başta DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ve Çivril Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Ertuğrul Mutlu’ya teşekkür eden Çivril Kadınlar Derneği Başkanı Nisan Karaca ise, kursiyerlere bazı tavsiyelerde bulundu: “Önce eğitim alın! Sonra staj yapın ve en sonunda da bir iş kurun. 18-40 yaş arasındaki tüm girişimcileri eğitimlerimize bekliyoruz. Sırf belge almak için gelmeyin, iş yeri açmak, iş kurmak ve bir iş yapmak için gelin. Zamanınızı boşa harcamayın. Önümüzdeki günlerde de pazarlama tekniği eğitimleri olacak. Ayrıca geziler düzenleyeceğiz. Bunlara da katılın ki ufkunuz genişlesin. Gezelim, görelim ve öğrenelim.”

MİNİK AYŞE MİRA, ANNESİNİN SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Konuşmaların ardından kursiyerler, konuklarına ne türde işler yapmayı planladıklarını anlattılar. Kursiyerlerden Hastanede kahvaltı salonu açmayı düşünen Zeynep Oğuz’un, kurs bitirme sevincine küçük kızı Ayşe Mira da “en genç girişimci adayı” olarak tanıklık etti. Girişimcilerle pasta kesip, fotoğraf çektiren Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, daha sonra Çivril Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Ertuğrul Mutlu ile ilçedeki bazı esnafları ziyaret etti; karşılaştığı vatandaşlarla hasbihal edip, hâl hatır sordu. Başkan Erdoğan, ilçeden ayrılmadan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’i de ziyaret etti. Başkan Erdoğan’a, Denizli Ticaret Odası Meclis Üyesi Mehmet Celep de eşlik etti.

 

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz