REKLAM

“KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” PROJESİ İMZALANDI

539 defa okundu kategorisinde, 07 Nis 2021 - 16:28 tarihinde yayınlandı
“KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” PROJESİ İMZALANDI
reklam

Denizli genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaşması, kırsal alanda gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla uygulanacak olan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında Denizli valiliği ve T.C. Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Ülke çapında uygulanacak olan proje, Vali Ali Fuat Atik ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Alpaslan Çakar’ın destekleri ile Denizli’de hayata geçmesinde hız kazandı. Valilik toplantı salonunda imzalanan protokol imza törenine Vali Ali Fuat Atik, Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya ve Ziraat Bankası Denizli Bölge Müdürü Uğur Salman katıldı. Küçükbaş hayvan yetiştiricileri için önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Vali Ali Fuat Atik imza töreninde yaptığı açıklamada, “İlimiz genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaşması, kırsal alanda gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla başlatılan proje ile küçükbaş hayvan işletmelerinin dişi hayvan varlığının asgari 100 başa ulaştırarak sürdürülebilir ekonomik işletmeler oluşturulması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, kırmızı et üretiminin arttırılması, yerel üretimin teşvik edilerek üreticilerin gelir seviyesinin artırılması amaçlanmaktadır” dedi. Protokol kapsamında uygulanacak olan Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesiyle; küçükbaş hayvan işletmelerinin dişi hayvan varlığının asgari 100 başa ulaştırarak sürdürülebilir ekonomik işletmeler oluşturulması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, kırmızı et üretiminin arttırılması, yerel üretimin teşvik edilerek üreticilerin gelir seviyesinin artırılması amaçlanıyor. Proje; kendi adına küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan veya daha önce yapmış olanlardan, işletmesinde 6-24 aylık dişi hayvan sayısının asgari 100 adete tamamlanması, kredi süresince (azami 7 yıl) işletmesinde dişi küçükbaş (6-24 ay dişi ) hayvan sayısının 100 baş altına düşmemesi, banka tarafından üretici başına 150.000 TL kredi kullandırılmasını içerir. Proje başvuruları İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine yapılacak.  

Başvuru Sahibinde Aranılacak Şartlar:

(1) Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olması.

(2) Projenin başlangıç tarihi itibariyle faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olması.

(3) İlk kez küçükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunacak olanlar Proje kapsamında değerlendirmeye alınmaz. İşletme devir alarak başvurmaları halinde de başvurular kabul edilmez.

(4) Proje kapsamında alacağı hayvanlarla birlikte işletmesindeki dişi küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 (yüz) başa ulaştırmalı ve Proje kapsamında kullanacağı Yatırım Kredisinin devamı boyunca Proje kapsamındaki ırklara sahip dişi hayvan varlığını, Proje kapsamında edindiği hayvan sayısının/100 (yüz) başın (hangisi yüksekse) altına indirmemelidir.

(5) İşletmesinin bulunduğu yerde ikamet ediyor olmalıdır.

(6) Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve Proje kapsamında edineceği hayvanlarla tüm sürüsünü barındırma kapasitesi bulanan barınağa (ağıla) sahip olmalıdır.

(7) Faaliyet gösterdiği bölgede bulunan meralardan yararlanıyor olmalı, mera kullanımına engel hali bulunmamalı ve/veya yılık kaba yem ihtiyacının asgari % 50’sini yetiştirme imkânına sahip olmalıdır.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz