REKLAM

MERKEZEFENDİ GERİ DÖNÜŞÜME BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

344 defa okundu kategorisinde, 05 Haz 2020 - 19:28 tarihinde yayınlandı
MERKEZEFENDİ GERİ DÖNÜŞÜME BÜYÜK ÖNEM VERİYOR
reklam

Merkezefendi Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne yönelik bir etkinlik düzenledi. Servergazi Mahallesi’ndeki Geri Dönüşüm Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan, Necdet Yılmaz ve Fatih Coşkun, birim müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Elektronik Atık Toplama Projesi kapsamında Merkezefendi Belediyesi ile birlikte çalışan Sıdıka Çalışkan Ortaokulu, İş Adamları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Namık Kemal Ortaokulu, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları, Yenişehir Anaokulu ve Amiroğlu İlkokulu’na katkılarından dolayı plaketleri Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcıları tarafından takdim edildi. Etkinlikte ayrıca pil, bitkisel yağ, elektrikli eşya, cam, metal, plastik ve kâğıt atık bölümleri bulunan ‘Mobil Atık Getirme Noktası’ ve ‘Zirai Atık Toplama Kutusu’ tanıtıldı. Tanıtılan makineler ile Merkezefendililer hem geri dönüşüm ve ekonomiye hem de çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlayacak. Dünya Çevre Günü etkinliğinde Namık Kemal Ortaokulu Korosu tarafından da günün anlam ve önemini belirten şarkılar söylendi.

“ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR”

Çevre ile ilgili önemli projelerinin olduğunu belirten Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz, “Bu tür etkinliklerdeki amaç çevre bilinci oluşturmak, farkındalık yaratarak hem kurumsal anlamda hem de kişisel anlamda bu çalışmalara destek vermektir. Her yıl çeşitli temalarla bu etkinlikler yapılıyor. Özellikle plastik, hava kirliliği ve küresel ısınmayla ilgili ana temalar etrafına yapıldı. Ama bizce en önemli ana tema bizlerin ve kurumların doğaya karşı gösterecekleri sevgi ve saygıdır. Bizler, aldığımız mirası gençlerimize ve yeni nesillere olduğundan daha güzel bir şekilde bırakabilmeliyiz. Merkezefendi Belediyesi olarak bu yılki stratejik eylem planlarımızın içerisinde de çevre ile ilgili özellikle sıfır atık ve geri dönüşüm ile ilgili önemli projelerimiz var. Yeşil alanları artırmakla ilgili planlarımız var. Onları uygulayacağız” dedi.

“ATIKLARDAN BİR ŞEYLER YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERDİK”

Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun ise, “Etkinliğimizi burada atıkların geri dönüşümüyle oluşturduğumuz bu parkta yapmak istedik. Yeşil alan içerisinde hiçbir ağaca zarar vermeden, tamamen atıl durumundaki ürünlerden imal ederek sevgili gençlerimize, çocuklarımıza ve ailelerine atıklardan neler yapabileceğimizi gösterdik. Merkezefendi Belediyesi olarak ‘Sıfır Atık’ projesine ve geri dönüşüme çok önem veriyoruz. Bu konularda çalışmalarımız devam edecek. Herkesin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz