REKLAM

MHP’Lİ SARI: GÖREVE HAZIRIM

218 defa okundu kategorisinde, 06 Ara 2021 - 12:27 tarihinde yayınlandı
MHP’Lİ SARI: GÖREVE HAZIRIM
reklam

2015-2018 yılları arasında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkezefendi Başkan Yardımcılığı görevi yapan ve aktif siyasette rol alan İşadamı Cafer Sarı, yayınladığı yazılı basın açıklamasıyla isyan etti. Sarı verdiği mesajla; “Ülkücülükle bağdaşmayan, teşkilatını ve binlerce Milliyetçi ve Ülkü erini hiçe sayan Denizli il yönetimini artık görmek istemiyoruz” dedi. Yıllardır Avrupa Teşkilatlarında ve İsviçre’de, Türk İslam birliğini temsil ettiğini ve tüm Türk düşmanlarına karşı mücadele verdiğini dile getiren Sarı, İsviçre’de bulunduğu 2006 – 2012 yılları arasında Olten Ülkü Ocakları’nda görev aldığını ve dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Sarı; “Biz dünyada bir ilki yaparak 2010 yılında başkan yardımcılığı görevini yürüttüğüm, Olten Ülkü Ocaklarına minare diktik. Tüm dünyaya ve Türk düşmanlarına bizler buradayız mesajı verdik. Ama bugün geldiğimiz tabloda Türklüğe yakışmayan insanların partimiz içerisinde yer almalarına tahammül etmek imkansız hale gelmiştir” dedi. İsviçre’de, “Vatikan Kardinallerine karşı vazifelerimizi sonuna kadar yerine getirerek dik duruşumuzu her zaman sürdürdük” diyen Cafer Sarı, bugün Denizli’nin geldiği noktadan dolayı isyan ediyoruz. Mevcut il yönetimimizin içerisinde hala eski yönetimin etkisi olduğunu görmek yakışık almamıştır” dedi.

HAKSIZLIK VE ADALETSİZLİKLERE KARŞI TEK BAŞIMA MÜCADELE ETTİM

MHP’li Sarı; “Temmuz 2012 yılında, gelecek güçlü bir Türkiye için, Denizli’ye temelli dönüş yaptım. İsviçre’de Makine Mühendisi olarak çalışıyordum. 2014 yılında Denizli MHP Teşkilatına katılarak, Merkezefendi Başkan Yardımcılığı görevini 3.5 yıl boyunca layıkıyla yerine getirdim. 2018 Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinin Denizli’de Milletvekilli aday adayı oldum. Seçim çalışmalarında ve sonrası tüm eksikleri ve adaletsizliği görerek, mevcut il yönetimine karşı, İl Başkanlığı adayı olacağımı duyurmuş ve bu yolla mücadelemi sürdürmeye başlamıştım. Yerel Seçimlerde aktif olarak, Pamukkale, Çal ve Honaz Seçimlerinde Cumhur İttifakı ve MHP için çalışmalarımı tek başıma sürdürdüm. İl Başkanlığı için arkama binlerce ülkücü neferin desteğini alarak çalışmalarıma hız kesmeden devam ederken, dönemin mevcut il yönetimi tarafından 3 defa partimden yani evimden ihracım istendi. Genel merkezimizin takdiriyle, ihraç sürecim kaldırılmıştır” dedi.

“ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİMİZ UMUTLARINI KAYBETMESİNLER”

Süreci anlatmaya devam eden MHP’li Cafer Sarı; “Denizli il kongresinde aday olacağımı dile getirdikten sonra birçok engellemeyle karşı karşıya kaldım. Mevcut yönetimin bölünmüş gruplaşmalarının her biriyle ayrı ayrı mücadelemi verdim. Delegerimizin güven oyunu alacağıma emin olduğum bir dönemde, oluşan belirsiz nedenler sebebiyle kongreye tek adayla gidilme kararı alındı ve ahlaki olarak dezenformasyona uğramış bir şahıs il başkanlığına getirildi. Bu seçimin yanlışlığı kısa zamanda ayyuka çıkmış ve göreve yeni arkadaşlarımız atanmıştır. Fakat yeni gelen yönetim ise hala eski başkanın etkisiyle hareket etmekte bu nedenle ülkücülerin küskünlüğüne neden olmaktadır. Yalnız bırakılan ve küskünleşen ülkücü kardeşlerimiz umutlarını kaybetmesinler. Mücadele etmeye ve sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

“PROJELERİMİZ TAMAM, GÖREVE HAZIRIZ!”

Ben ve ülkücü kardeşlerim bu mücadeleden kaçmayacağız diyen MHP’li Sarı, “Türkiye’de hayata geçecek olan büyük projelerim var. Dış Ticaret & Danışmanlık Ofisinde, İsviçre’de Yatırım Danışmanlığı ve İhracat yapmayı sürdürüyoruz. Seçim projelerimiz hazır. Denizli’de son 50 yıllın en kapsamlı ve tamamı Ülkücü İl Yönetimini oluşturacağız, Avrupa ve tüm Türkiye’den binlerce Milliyetçi ve Ülkücülerin desteğini arkamızdadır. Akdeniz, Ege ve Karadeniz ve Denizli Projelerimizle, MHP İl yönetimine talibim. Cumhur İttifakına büyük katkıda bulunacağımıza, küskünlükleri ve yalnızlıkları bitireceğimize eminiz. Liderimizin dediği gibi: ‘Gün Doğmuş, Şafak Sökmüştür, Tereddüt göstermeyiniz’ diyor tüm ülkücü neferlere gönülden selamlarımı iletiyorum” diyerek MHP Genel merkeze ve MHP Denizli’ye göreve hazır olduğu mesajını basın yoluyla duyurdu.

CAFER SARI KİMDİR?

1980 yılının Ocak ayında İsviçre’nin, Luzern şehrinde dünyaya gelen Cafer Sarı, gurbetçi bir ailenin 2. çocuğudur. Aslen Çal, Belevi köyünden bir ailenin çocuğu olan Sarı, eğitimini İşviçre’de almıştır. 1997 yılında Zürih Ülkü Ocaklarının mensubu olan Cafer Sarı, 2004 yılında Olten Ülkü Ocaklarına geçiş yaptı. 2005 yılında Ülkü Ocakları genel sekreteri olan başarılı iş adamı 2009 yılında Olten Ülkü Ocakları başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Olten Ülkü Ocaklarına 2010 yılında minare dikimi yaparak dünya basınında da yer alan bir icraata imza attı. Sarı, 2012 yılında memleti Denizli’ye temelli dönüş yapmıştır. Yatırımlarını ve iş hayatını Denizli’de sürdüren Cafer Sarı evli ve 3 çocuk babasıdır. 4 – 11 Eylül 1919 tarihleri arasında toplanan Sivas Kongresi’ne Denizli temsilcisi olarak, Çal’ın Belevi Köyünden Yusuf Bey katılmıştır. Yusuf Bey bu kongrede oluşturulan ve TBMM açılıncaya kadar hükümet görevini yerine getirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın adamlarından biri olan Yusuf bey aynı zamanda Cafer Sarı’nın büyük dayısıdır.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz