REKLAM

SARAYKÖY’DE BİR BAŞKA KUTLANDI

311 defa okundu , kategorisinde, 16 Tem 2018 - 13:30 tarihinde yayınlandı
SARAYKÖY’DE BİR BAŞKA KUTLANDI
reklam

Sarayköy’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü binlerce vatandaşın katılımıyla kutlandı. Tören sırasında gökyüzünde ayın hilal hali ve bir yıldızın görüntüsü, Türk bayrağındaki ay yıldızı simgelemesiyle 15 Temmuz gecesine damga vurdu. İlk olarak Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar Hükümet Konağı önünde Milli Birlik Yürüyüşü’nü gerçekleştirmek için bir araya geldi. Mehteran takımı ve efelerin eşlik ettiği yürüyüş Atatürk Parkında sona erdi.

Atatürk Parkında devam eden 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde mehteran takımı sahne aldı. Ardından 15 Temmuz gecesini anlatan videolar vatandaşlara izletildi. Daha sonra Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi zeybek oynadı. Ozan Nihat ve Serdar Can Sönmez’in kahramanlık türkülerinin söylediği gecenin ilerleyen saatlerinde alana kurulan dev led ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki konuşması dinlendi. Vatandaşlar Atatürk Parkında düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Türk bayrağını dalgalandırırken, gökyüzünde de hilal ile yıldız birleşmesi görenleri duygulandırdı. Vatandaşlar, gökyüzündeki ay ve yıldızın fotoğrafını çekerek anı ölümsüzleştirdi.

15 Temmuz 2016’da tüm ülkede gerçekleştirilen demokrasi nöbetinin binlerce vatandaşın katılımıyla Sarayköy’de yapıldığını belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “2 yıl önce olduğu gibi bugün de nöbetimizi tutarken 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla sevgiyle şükranla anıyoruz” dedi.

 

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz