REKLAM

STK’LAR SÜLEYMAN HOCAYA SAHİP ÇIKTI

308 defa okundu kategorisinde, 10 Ağu 2022 - 15:15 tarihinde yayınlandı
STK’LAR SÜLEYMAN HOCAYA SAHİP ÇIKTI
reklam

Denizli’de Sivil Toplum Kuruluşları (STK) KPSS sorularının sızdırılmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle görevden çekilen Prof. Dr. Süleyman Solmaz’a sahip çıktı. Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Şube Başkanı Abdullah Beram, Türk Sağlık Sen (TSS) Şube Başkanı Aliihsan Öztürk, TES Üniversite Şube Başkanı Fehmi Söylev, Türk Tarım Orman Sen Şube Başkanı Süleyman Sürmeli, Türk Büro Sen (TBS) 2 nolu Şube Başkanı Fatih Kale ve görevinden ayrılan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Solmaz ile birlikte Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Emre Erdoğan, bütün teşkilatlarıyla birlikte Prof. Dr. Süleyman Solmaz’ın  yanında olduklarını söyledi.

“HERKESİN HAKKI”

Herkesin ülke meseleleriyle ilgili görüş bildirmelerinin hakkı olduğunu kaydeden Erdoğan, “Aziz Türk Milleti, KPSS sorularının sızdırılması ve ardından KPSS’nin iptal edilmesi ile beraber kamuoyunda ciddi bir infial uyanmıştır. Bunu gören cumhurbaşkanımız derhal gereğini yapmış ve ÖSYM Başkanını görevden almış ve yerine yeni bir başkan atamıştır. Akabinde de Devlet Denetleme Kuruluna soruşturma görevi verilmiştir. Bu süreçten sonra bilhassa sosyal medyada konunun üzerine gidilmiştir. İşte bunlardan birisi de PAÜ Fen-Edebiyat Dekanı Profesör Doktor Süleyman Solmaz olmuştur. Herkesin ülke meseleleri hakkında görüş bildirmesi hakkıdır.  Bu doğrultuda Facebook’ta bu konuda Yedi İklim Dershanesi ile bir sendikanın ilişkilerini içeren paylaşımların yeni ÖSYM Başkanına bir hakareti yoktur. Aksine yeni dönemde geride kalan sınavların da incelenmesi gerektiği vurgulanmıştır” dedi.

“HOCAMIZIN YANINDAYIZ”

Bütün teşkilatlar olarak Süleyman hocanın yanında olduklarını ifade eden Erdoğan, “Kurumun selameti açısından ve  gelişen durumlar üzerine Hoca gereğini yapmış ve görevden çekilmiştir. Ancak; Üniversitemizde faaliyet gösteren bir sendikanın başkanı ve bazı üyelerinin kendilerini İdarenin yerine koyup, hocamızı istifaya davet etmeleri en hafif tabirle haddi aşan bir söylemdir. Bu söylem; hem etik yönden hem  de hukukî yönden uygunsuz bir söylemdir. Bu tür nezaketten uzak söylemler Kurumumuza zarar vermektedir. Sendikaların görevi, kendi üyesi olmayan çalışanları hedef göstermek değil, kendi üyelerinin dışında  tüm çalışanların haklarını savunmak olmalıdır. Üniversitemizdeki yetkili sendika olarak, tüm çalışanlarımıza üyemiz olsun ya  da olmasın eşit mesafede durmaktayız. Bu nedenle: Üniversitemizdeki barış iklimini ve çalışma ortamını bozacak her türlü söylem ve eylemin kimseye bir faydasının olmayacağını düşünmekteyiz. Biz, bütün teşkilatlarımızla birlikte büyüğümüz Prof. Dr. Süleyman Solmaz hocamızın yanındayız” diye konuştu.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz