REKLAM

TAVAS’TA JEOTERMAL’E KARŞI PLATFORM KURULDU

432 defa okundu kategorisinde, 12 Tem 2020 - 09:39 tarihinde yayınlandı
TAVAS’TA JEOTERMAL’E KARŞI PLATFORM KURULDU
reklam

Denizli Tavas’ta Altınova, Solmaz ve Seki mahallelerinde kurulmak istenen jeotermale karşı Tavas Ovası Jeotermal Platformu kuruldu. Platformun kuruluş metnine 24 muhtar imza attı. Denizli’de Amadeus Resources Enerji Ticaret Ltd. Şirketi tarafından Tavas ilçesi Altınova, Solmaz ve Seki mahallelerinde yapılacak jeotermal arama çalışmalarına karşı Tavas Ovası Jeotermal Platformu kuruldu. Platform kuruluş metnine 24 muhtar Tavas Ziraat Odası Başkanı Süleyman Tozlukoğlu ve Platform Sözcüsü Jeoloji Mühendisi Bahtiyar Kolçir imza attı. Mücadelenin siyaset üstü bir mücadele olduğu vurgusu yapan Platform Sözcüsü Bahtiyar Kolçir mücadeleye destek verecek bakan, milletvekili, siyasi parti yöneticilerinin bu mücadelenin siyaset üstü bir mücadele olması gerçeğini değiştirmeyeceğini ifade etti. Açıklamada mücadelenin DSİ kurum görüşünde de belirtildiği gibi yeraltı suyu kaynakları, temiz hava, ekmek kazanılan toprak, endemik bitki türleri ve hayvanlar üzerine olduğu belirtildi.

“400 BİN METREKARE TARIM ARAZİSİ ZARAR GÖRECEK”

Projenin gerçekleşeceği alana dair bilgiler paylaşan Kolçir, “Projeye konu kuyu lokasyonları incelendiğinde, ovamızın en verimli arazileri bu arama faaliyetleri ile tahrip edilip doğal özelliği bozulacak. Tarımsal özelliğini yitirecektir. Öyle ki her bir kuyu için 10 bin metrekare tarım arazisi, Altınova ve Solmaz projelerindeki 40 sondaj kuyusu için 400 bin metrekare tarım arazisinin doğal yapısı bozulacaktır” uyarısı yaptı.

“OLUMSUZ ÖRNEKLER HAKLILIĞIN GÖSTERGESİ”

Belirli süreli yatırımlar için binlerce yılda oluşan tarım arazilerinin feda edilmesine hukuk sınırları içerisinde mücadele ile izin vermeyeceklerini belirten Kolçir şöyle devam etti, “Jeotermal kaynak yatırımlarının daha fazla kâr amacıyla vahşi uygulamaları sonucu oluşan yakınımızdaki Sarayköy, Aydın, Manisa, İzmir ovalarındaki hava kirliliği, su kirliliği, görüntü kirliliği ve tarımsal alanların kirliliği ortadadır. Bu örnekler projeye karşı duruşun haklılığını göstermektedir.” Mücadeleye destek veren belediye başkanlarına, siyasi parti temsilcilerine, Ziraat Odalarına, Denizli Barosuna, basın kuruluş ve temsilcilerine, Büyük Menderes İnisiyatifine ve diğer herkese teşekkür edildi. Açıklamada son olarak bu projenin iptali için Cumhurbaşkanı, Bakanlar, Vali, Tavas Belediye Başkanı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanından destek olmaları beklentisi ifade edildi.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz