REKLAM

BAKAN’A ÇAM FISTIĞI HEDİYE EDECEK!

323 defa okundu kategorisinde, 12 Ağu 2018 - 10:23 tarihinde yayınlandı
BAKAN’A ÇAM FISTIĞI HEDİYE EDECEK!
reklam

Bergama’nın altın madenlerine karşı 30 yıla yaklaşan mücadelesine CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca destek verdi. Yeni maden sahaları ve siyanürlü atık havuzları kurulmak istenen Kozak Yaylası’nda köylülerle buluşan CHP’li vekil Karaca, muhtarların “bizim altınımız budur” diyerek küçük kutular içinde hediye ettiği fıstık çamlarını Ankara’ya götürüp Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a iletecek.

“Altın; halkın değil, küresel sermayenin kazancıdır”

Kozak Yaylası’ndaki buluşmayla aynı saatlerde Çevre Bakanlığı’nda yeni altın madeni projelerine izinlerin verildiği bir toplantının da olduğuna değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Biçer Karaca, dava sürecindeki hukuksuzlukları da eleştirdi. Daha önce yapılan bilimsel araştırmaya göre altın madenlerinin kazancı 70-80 milyon iken Bergama’da tarımdan elde edilebilecek kazancın 180 milyon Lira seviyelerinde olduğunu hatırlatan Karaca, “Altın madenciliğiyle ülkemizi ranta teslim eden siyasi irade kazanıyor, tarımsal gelir ise halka aittir” dedi.

“Kozak’ın fıstığının tadına bakınca Bakan Bey’in vicdan sızlar mı?”

Kendisine altın kutusu içinde hediye edilen çam fıstıklarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kapısını çalacağını söyleyen Karaca, “Bugün burada CHP’nin Doğa Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak değil, evladının yaşanabilir bir Türkiye’de ömrünü tamamlaması, çağdaş bir ülkede özgürce yaşaması için mücadele eden bir kardeşiniz olarak konuşuyorum. Yaşam mücadelesi verenlerin sesini duymayan Bakan’ın bu bölgenin gerçek altınının tadına bakınca belki vicdanı sızlar” diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz