REKLAM

BU ÜSLUPLARDAN KAÇININ!

467 defa okundu , kategorisinde, 07 Haz 2018 - 10:14 tarihinde yayınlandı
BU ÜSLUPLARDAN KAÇININ!
reklam

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılsonu mesajı yayınladı. Öğretmenler, veliler ve öğrencilere yönelik açıklama yapan Mahmut oğuz; 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 784 okul/kurum, 14 bin 355 öğretmen ve 187 bin 658 öğrenci ile eğitim dönemini başarıyla bitirdiklerini ifade etti.

Öğretmenlere değinen Oğuz, “Sizlerde her türlü fedakârlığı ve özveriyi ortaya koyarak kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil, sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir” dedi. Eğitimin temel taşı olarak velileri gösteren Oğuz, “Eğitimin temel taşlarından biri olduğunuzu unutmayınız. Sizler ne kadar bilinçli, anlayışlı yol gösterici, ufuk açıcı olursanız çocuklarımız da o denli başarılı olur. Çocuklarımızın başarılarına ortak olduğumuz gibi varsa bir başarısızlıkları onlara da ortak olmalıyız. Yıkıcı, yargılayıcı, özgüven zedeleyici bir üsluptan kaçınmalıyız. Sevgi, şefkat ve ilgi ile çözemeyeceğiniz hiçbir sorun yoktur! dedi.

“Sevgili öğrenciler” diyen Oğuz şunları söyledi, “Sizden beklentimiz; Vatanını milletini seven; yerli, milli ve manevi değerlerine bağlı; ailesine, ülkesine ve milletine faydalı bireyler olarak, yine ülkesi ve milleti için tüm dünya ile yarışabilecek donanıma sahip olmanızdır. Geleceği parlak, özgüveni yüksek öncü kuşaklar olmak için çok çalışmalısınız. Şanlı geçmişimizi çok iyi bilmeli ve çok daha iyi bir gelecek inşa etmenin çabası içerisinde olmalısınız. Şüphesiz ki bu karneler sizlerin kişiliğini ölçmüyor. Sadece bir yıllık çalışmalarınızın karşılığında bir değerlendirme cetveli aldınız. İnanıyorum ki eksiklerinizi görüp önümüzdeki yıl daha düzenli, daha verimli çalışarak arzu ettiğiniz seviyelere ulaşacaksınız. Tatilinizi en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum.”

 

 

 

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz