REKLAM

CHP’DE ÇARDAK VE ÇAL TARTIŞMASI

318 defa okundu , kategorisinde, 06 Oca 2019 - 12:49 tarihinde yayınlandı
CHP’DE ÇARDAK VE ÇAL TARTIŞMASI
reklam

İYİ Parti’nin açıkladığı 99 ilçe arasında bulunan Denizli’nin Çardak ve Çal adayları konusunda CHP’den açıklama geldi. CHP’nin yaptığı açıklama sonrasında İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise yaşanan gelişmelere adres olarak Genel merkezleri gösterdi. CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba ve Denizli Milletvekili Kazım Arslan birlikte düzenledikleri basın toplantısında, İYİ Parti’nin tarafından iki ilçede açıklanan adayların kendi partilerine aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu belirttiler. İl Başkanı Mahir Akbaba yaşanan gelişmeye ilişkin olarak, “Baklan’da ve Çardak’ta isimleri geçen arkadaşlarımızla, ayrıca ilçe başkanımızla görüştük. Onların da konu ile ilgili herhangi bir bilgi ve onayının bulunmadığını öğrendik. Elimizde her iki adayın üyelik başvuruları ve yerel seçimler için adaylık başvuruları bulunmaktadır” dedi. Aday olarak açıklanan iki isminde İYİ Parti’ye başvurularının bulunmadığını ileri süren ve açıklanan isimlerinde bunu teyit ettiğini belirten İl Başkanı Akbaba, iki ilçenin durumu ile ilgili görüşmelerde bulunacaklarını belirtti.

ARSLAN, “ÜZÜLDÜK”

Öte yandan basın toplantısına katılan Denizli Milletvekili Kazım Arslan da, Çardak ve Çal ilçesinde İYİ Parti’nin aday açıklamasına şaşırdıklarını belirtti. Arslan “Amaç aday göstermek değil, gösterilen adayla seçimi kazanmak. Biz başarı elde etmek ve bu başarıyı da gerek büyükşehirde gerekse ilçelerde İyi Parti ile yaptığımız ittifakın sonucunda karşılıklı bir güzelliği, başarıyı birlikte yaşamak düşüncesi ile hareket ediyoruz, hala o düşüncemiz devam ediyor. İlçelerimizde karşılıklı görüşerek, ağırlıklı olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin adaylarıyla seçime girmek gerek” dedi.

ÖZTÜRK, “GENEL MERKEZLER GÖRÜŞÜYOR”

Çardak ve Çal ilçesinde partisinin aday açıklamasına ilişkin Ahalitv’nin görüştüğü İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise, konunun muhatabının iki patinin genel merkezleri olduğunu söyledi. Öztürk, “İki Parti arasında İl ve ilçeler bazında görüşmeler CHP adına Oguz Kaan Salıcı, partimiz adına da Musavvat Dervişoğlu tarafından yürütülüyor. Çok farklı değerlendirmeler, görüşmeler yapılıyor, ittifakımızın kazanması yolunda büyük mesai veriliyor. Yaşanan gelişme de ne benim ve teşkilatımın, nede CHP’li vekiller ile teşkilatlarının en küçük rolü olmamıştır. Biz Denizli’de tüm ilçelerde ortaklaşarak başarıya gideceğiz” diye konuştu.

 

 

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz