REKLAM

DENİZLİ’DE KURBAN FİYATLARI NE KADAR?

436 defa okundu , kategorisinde, 10 Ağu 2018 - 14:40 tarihinde yayınlandı
DENİZLİ’DE KURBAN FİYATLARI NE KADAR?
reklam

Kurban Bayramı’na az bir süre kala kurbanlıkların fiyatları da merak edilir hale geldi.  Türkiye Ziraat Odaları Birliği açıkladı. Başkan Şemsi Bayraktar, düzenlediği basın toplantısında, bu yılki kurbanlık fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu ve il il kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Bayraktar, bu yıl Kurban Bayramı’nda vatandaşlar tarafından tahmini olarak 3 milyon 650 bin hayvanın kesileceğini bunun da 10 milyar liralık bir rakama tekabül ettiğini dile getirdi.

Bayraktar toplantıda üreticilerin beklentileri hakkında da bilgi verirken, bölgelere göre küçükbaş hayvan fiyatlarının değiştiğini ifade etti. Buna göre Ege Bölgesi’ndeki iller olan İzmir, Denizli, Kütahya, Aydın, Afyonkarahisar, Manisa, Uşak, Muğla’da kilosu 34 liradan satılıyor. Yani 25 kg et veren bir koyun 850 liradan satılabilecek.

Büyükbaşta ise bu rakam 5 bin ila 15 bin TL arasında değişiyor. Büyükbaş’ta Denizli kilosu 35 liradan satılan iller arasında yerini aldı. Buna göre, Denizli, Eskişehir, Antalya, Kütahya, Kocaeli, Gebze, İstanbul Avrupa, Düzce, Sakarya, Bursa ve Balıkesir’da 300 kg’lık büyükbaş hayvan yaklaşık 10 bin 500 liradan satılıyor.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz