REKLAM

ERDOĞAN: TÜRKİYE GÜÇLENİYOR

434 defa okundu , kategorisinde, 11 Haz 2018 - 14:05 tarihinde yayınlandı
ERDOĞAN: TÜRKİYE GÜÇLENİYOR
reklam

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk çeyreğine dair büyüme verilerini açıkladı. Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye’nin her türlü çaba ve maksatlı eleştirilere rağmen gücüne güç katmaya devam ettiğini, kesintisiz büyüyerek aleyhindeki kasıtlı değerlendirmelere en güzel cevabı verdiğini söyledi. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası piyasalara adını altın harflerle yazdıracak bir performans çizmeye devam ettiğine dikkat çekti.

“TÜRKİYE, 2018’İN İLK ÇEYREĞİNDE %7,4 BÜYÜDÜ”

Son 8 yılın büyüme verilerinin ortalaması alındığında ülkemizin her şeye rağmen yıllık yaklaşık 8 puanlık bir büyümeye imza attığını belirten Başkan Erdoğan, “Ülkemiz, parmak ısırtan başarılarına her gün bir yenisini ekliyor. Destan üstüne destan yazmaya devam ediyor. TÜİK’in açıkladığı son verilere göre, 2017’nin son çeyreğinde %7,3 büyüyen Türkiye ekonomisi, bu yıl da başarısını sürdürdü. 2018’in ilk çeyreğinde %7,4 büyüdük. Büyüme oranımız, tahminleri de aştı! Çünkü, anketlerdeki genel beklenti büyümemizin %7’de kalmasıydı. Yine beklentilerin üstüne çıkarak, başarı çıtamızı yükselttik” dedi.

“SANAYİ SEKTÖRÜ %8,8 BÜYÜDÜ”

Öte yandan, sanayi sektörünün de %8,8 büyüdüğünü hatırlatan DTO Başkanı Erdoğan, “Sanayimiz büyüyor; ülkemiz güçleniyor! Bu başarıda emeği olan, katkı koyan her kim varsa kutluyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi. Erdoğan ayrıca sanayi, inşaat ve tarım sektörlerinin katma değerinin arttığını söyledi.

 

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz