REKLAM

EVEREST’E TIRMANAN O DENİZLİLİ!..

898 defa okundu , kategorisinde, 26 May 2018 - 11:13 tarihinde yayınlandı
EVEREST’E TIRMANAN O DENİZLİLİ!..
reklam

Dünya’nın en yüksek noktası olan 8 bin 848 metrelik Everest’te 21 Mayıs 2018 günü tırmanan, Amerika’da San Francisco State Üniversitesi öğretim üyesi, Denizli’nin gururu Prof. Dr. Gülnur Tumbat sosyal medyadan nefes kesen fotoğraflar paylaştı. Bu tırmanış ile birlikte Everest’e Nepal tarafından çıkan ilk Türk kadın dağcı unvanı onun oldu.

Prof. Dr. Tumbat,  dünyanın her coğrafi kıtasına çıkma projesi olarak bilinen 7-zirvelerin 6’sını tamamladı ve yalnızca Antarktika kaldı. Tumbat tırmanışlarında aynı zamanda “Risk tüketimi ve pazarlaması” konularındaki akademik araştırmalarına veri toplamayı ihmal etmiyor.

Tumbat’ın daha önce gerçekleştirdiği tırmanışlar; Asya-Everest 8848m, Avrupa-Elbrus 5642m, Güney Amerika-Aconcagua 6965m, Kuzey America-Denali 6194m, Afrika-Kilimanjaro 5895m, Okyanusya-Carstenz 4884 ve Antarktika-Vinson (Kalan son zirve)…

Everest zirvesine GilbertoThoen, Alex Kalp, Ryan Waters, Tashi Sherpa, Nima Sherpa, Dawa Sherpa ve Migma Sherpa’dan oluşan bir ekiple tırmanan Prof. Dr. Gülnur Tumbat, “Bunu başardığım için çok mutluyum; Everest’te nefes almak, yemek, uyumak ve bu dünya dışı atmosferin bir parçası olmak müthiş bir deneyimdi” dedi.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz