REKLAM

İNCE, “DENİZLİ DE ‘TAMAM’ DEDİ GARİ…”

561 defa okundu , kategorisinde, 15 May 2018 - 19:43 tarihinde yayınlandı
İNCE, “DENİZLİ DE ‘TAMAM’ DEDİ GARİ…”
reklam

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Denizli’de konuştu

Muharrem İnce’nin 29 Ekim Bulvarı’nda yaptığı mitinge yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk bayraklarını sallayan binlerce kişi aynı zamanda Muharrem İnce’nin isteği üzerine sosyal paylaşım sitesi üzerinden canlı yayın yaptı. İnce, miting yaptığı alanda kalabalığı görünce, “Tamam mı gayri, yetti mi gari… Bu iş bitmiş. Bugün burada gördüğüm heyecanı hiçbir yerde görmedim. Gittiğim her yerde rahmetli Ecevit’in aynı rüzgarını görüyorum” dedi. “İstikrar olan bir yerde gelecek sorunu olur mu?” dedi.

PROJESİNİ AÇIKLADI

İnce, “Benim projem her eve iş, her aileye ev. Bunu birlikte başaracağız, bundan hiç kuşkunuz olmasın. Gelelim Denizli’ye Tekstili, hazır giyime gelelim. Türkiye olarak bizim dış Dünya ile rekabet edebileceğimiz ve bu konuda iddialı olduğumuz en gazla ihracatımızın olduğu sektör. Hani bir bakan çıktı dedi ya, tekstil üçüncü Dünya ülkelerinin işidir, bizim işimiz değildir dedi. Böyle bir şey olamaz. Tekstilden vazgeç, pancardan, tütünden vazgeç sonra üretim ekonomisi çökecek. Siz tütün ekerdiniz. Benim de çocukluğum tütün tarlasında geçti. Yok oldu gitti tütün. Önüne her gelen devletle kavga edersek tekstili çözemeyiz” dedi.

DENİZLİ TEKSTİLİNE MÜJDE

İnce, “Eğer diğer ülkelerle kötü olursak Denizli’deki tekstil sektörü bundan etkilenir. Üretim nerede yapılıyorsa teşviği de oraya vereceğiz. Başka sorunumuz ne? Tasarım ve markalaşma sorunumuz var. Marka yaratamıyoruz. Marka yaratamayınca üretici de fasona dönmüş oluyor. Ne yapacağız, Tasarım ve markalaşmaya önem vereceğiz. Firmalara Avrupa’da Rusya’da odrta Asya’da dükkan tutmaları için kira yardımında bulunacağız. Onları büyütmek için. Türkiye’de üç tane tasarım ve moda akademisi açacağız. Bu üç akademinin birini Denizli’de açacağız. Üniversite sanayi işbirliğini geliştireceğiz. Dış politikada gereksiz gerginliğe son vereceğiz. İstikrarlı bir ekonomi ve döviz politikası yakalayacağız. Eximbank ve Kosgeb desteklerine kobilerin daha kolay ulaşmasını sağlayacağız. Denizli Milas Güllük limanı arasındaki demiryolu bağlantısını mutlaka kuracağız” dedi.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz