REKLAM

RAMAZAN’DA NASIL BESLENMELİYİZ?

494 defa okundu , kategorisinde, 15 May 2018 - 21:56 tarihinde yayınlandı
RAMAZAN’DA NASIL BESLENMELİYİZ?
reklam

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Tuba Sözer, oruç tutan kişilerin Ramazan ayıyla birlikte beslenme düzeninde yaşanan değişikliklerden olumsuz etkilenmemeleri için sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu

Ramazan ayıyla birlikte 3 ana öğün olan günlük beslenme düzeninin iki öğüne indirilmesi ve bu öğünlerde de hamur işleri, tatlılar, kırmızı et, ekmek, pilav ve makarna tüketiminin arttığını söyleyen Diyetisyen Tuba Sözer, “Oysa oruç tutarken sağlıklı ve çeşitli besin seçenekleri ile yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması esas olmalıdır. Ramazan ayında bireylerin yaş, cinsiyet ve fiziksel aktivitelerine göre günlük almaları gereken enerji, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral oranlarının değişmediği ve bu süre zarfında da sağlığın korunması açısından yeterli ve dengeli beslenmenin gerekli olduğu unutulmamalıdır. Yeterli ve dengeli beslenmenin ramazan ayında da sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az üç öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekir” dedi.

Diyetisyen Tuba Sözer, oruç tutacak olanlara da şu tavsiyelerde bulundu, “Ramazan ayı süresince yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmelidir.  “Ramazan ayında öğünler; sahur ve iftarda iki ana öğün ile, iftardan sonra 1-1.5 saat aralıklarla iki ara öğün şeklinde düzenlenmelidir. Oruç tutanların mutlaka sahur yapmaları sağlığın korunması açısından önemlidir. Sahur yemeğinde süt, yoğurt, peynir gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmalı ya da çorba, sebze ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan bir öğün tercih edilmelidir. İftara peynir, domates, zeytin gibi kahvaltılıklar veya çorba gibi hafif yemeklerle başlanılması, 10-15 dakika sonra az yağlı et yemeği, sebze yemeği veya salatayla devam edilmesi uygundur” dedi.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz