REKLAM

SARAYKÖY’DE ATIK İLAÇ TOPLANDI…

282 defa okundu , kategorisinde, 08 Nis 2019 - 12:04 tarihinde yayınlandı
SARAYKÖY’DE ATIK İLAÇ TOPLANDI…
reklam

Sarayköy Kaymakamlığı, Sarayköy Belediyesi ve Sarayköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün bir araya gelerek hayata geçirdikleri “Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyelim” adlı proje ile 6 ayda 500 kilo atık ilaç toplandı. Toplanan ilaçlar bertaraf edilmek üzere Ankara’ya gönderildi. Sarayköy Kaymakamlığı ve Sarayköy Belediyesi’nin ortağı olduğu Sarayköy Sağlık İlçe Müdürlüğü’ne ait “Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyelim” projesi 6 ay önce başlatılmıştı. Öncelikle eczanelere, Aile Sağlık

Merkezilerine ve sağlık evlerine atık ilaç kutuları bırakıldı. Ardından okullara, hastanelere ve ilçenin dört bir yanına asılan afişlerle vatandaşların evlerinde günü geçmiş, kullanılmayan ilaçlarını eczanelere, Aile Sağlık Merkezilerine ve sağlık evlerine getirmeleri istendi. Titizlikle sürdürülen proje sadece atık ilaç toplamakla da kalmadı. Okullarda düzenlenen seminerlerde öğrencilere atık ilacın çevreye ve geleceğe olan zararları da işlenerek farkındalık yaratıldı. Ayrıca ilçe içerisindeki okullarda atık ilaç ile ilgili resim yarışması düzenlenerek öğrenciler üzerindeki farkındalık etkisi artırıldı.

6 ay sonunda ise Sarayköy’de 500 kilo atık ilaç toplandı. 500 kilo atık ilaç bertaraf edilmek üzere Ankara’daki tesislere gönderildi. İlçe halkının atık ilaçlar konusunda farkındalık yaratan bir proje içerisinde yer almaktan mutluluk duyduklarını ifaden eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Sarayköy Belediyesi olarak proje ortağı olduğumuz “Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyin” kampanyası kapsamında ilçemizde toplanan atık ilaçlar bertaraf edilmek üzere Ankara’daki tesislere gönderildi. Çevremizi korumaya, insanımıza sağlıklı bir yaşam sunmaya yönelik çalışmalara tüm gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz