REKLAM

ŞENİZ DOĞAN: HİZMET ETMEK İÇİN SATIYORUZ

279 defa okundu kategorisinde, 11 Haz 2023 - 12:12 tarihinde yayınlandı
ŞENİZ DOĞAN: HİZMET ETMEK İÇİN SATIYORUZ
reklam

Denizli’de Merkezefendi Belediye Meclisinin tartışmalı geçen oturumunda Şemikler Mahallesi’nde 8 bin metrekarelik konut alanı ve Bereketler Mahallesi’nde bin 700 metrekarelik ticari alanı olan iki arsanın satışı oy çokluğuyla kabul edildi. Eleştirilere cevap veren Belediye Başkanı Şeniz Doğan, arsalarını belediye hizmetlerini yerine getirmek için satacaklarını söyledi. Denizli’de Merkezefendi Belediye Meclisi mülkiyeti belediyeye ait olan iki arsa için satış kararı aldı. Biri Şemikler Mahallesi’nde 8 bin metrekarelik konut alanı diğeri Bereketler Mahallesi’nde bin 700 metrekarelik ticari alan iki arsanın satışı tartışmaları beraberinde getirdi. İki arsanın satışı tartışmalı geçen meclis toplantısında CHP, İyi Parti ve bağımsız üyelerin Evet oyuyla kabul edildi.

DAR GELİRLİYE KONUT YAPILSIN

Merkezefendi’nin AKP’li eski belediye başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun  arsa önünde video çekerek, “Burayı belediye binası yapmak için belediyeye kazandırdık. Borçlar mevcut yönetimin belediyeyi yönetememesinden kaynaklanıyor. Belediyeyi batıranlar arsaları satmak istiyorlar” cümleleriyle dahil olduğu arsa satışı bugünkü meclis toplantısında görüşüldü. AKP Grup Başkanvekili Yavuz Aki satış kararını eleştirerek,  “2016 yılında arsalar belediye hizmetlerinde kullanılmak için satın alındı. Cumhur İttifakı olarak toplu konut alanı olarak kullanılmasından yanayız. Dar gelirli için konut yapılsın. Bütçe ile ilgili olarak arsa satışı yapılmadan da çözüm bulunabilir. Borçlanma gerçekleşebilir” diye konuştu.

“KAMUOYU YANILTILIYOR”

Bağımsız meclis üyesi Murat Cımık ise; “Olmayanı olmuş gibi gösterip kamuoyu yanıltılıyor. Belediye binası yapılsın diye alındıysa neden imar durumu değiştirilmedi? Burada bir oyun var. Belediye binası için bir başka alan tahsis edildi. Neden kelime oyunları yapıyorsunuz? Rakamları şişirip, konuyu değiştirip algı yapıyorsunuz. Sadece 2022 yılında yüzde 64 enflasyon yaşandı. Maliyetler arttı. Şartlar değişti. Kaynağa ihtiyaç var. Biz uzaydaki bir belediye misiniz? Belediyeler ülkedeki ekonomik şartlardan etkilenmiyor mu sanıyorsunuz” diye konuştu. Cımık, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı arsa satışlarını da hatırlattı. CHP Grup Başkanvekili Özlem Özdilek de dar gelirli için konut alanı olarak ayrılan ve dönemin CHP’li Denizli Belediye Başkanı Ali Marım tarafından satın alınan 400 bin metrekarelik arsanın parsellere bölünüp satıldığını belirterek; “Dar gelirliyi madem bu kadar düşünüyorsunuz, o arsaların satışında ne gibi itirazınız oldu?” diye sordu.

“BİRÇOK BELEDİYE ARSA SATIYOR”

CHP’li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise belediyelerin büyük çoğunluğunun benzer arsa satışları yaptığını belirterek; “Belediyelerin durumu belli. Bir çok belediye satış yapıyor. Belediyelerin sıkıntıları var. TOKİ konutları ciddi bir talep görüyor. Bakanlık büyük projeler yapmayın, tasarruf edin diye genelge gönderiyor. Böyle bir durumda toplu konut projesine giremeyiz. Arsa ne için alınmıştı? Tabi ki,  belediye hizmetleri için alınıyor. Belediye hizmeti yapmak için de satılıyor. Belediye bir şirket değil. Burada kar amacı gütmez. İhtiyacı varsa satar” dedi.

“HİZMET İÇİN SATIYORUZ”

Ülke ekonomisinin öngörülemez durumda olduğuna dikkat çeken Doğan, “Keşke ülkenin ekonomisini öngörebilseydik. Geçen Cuma günü toplantı yapmıştık. O günden bu yana ülke yüzde 10 fakirleşti. Bir gecede EYT kararı çıktı. Bize maliyeti 10 milyon liranın üzerinde. Bunu nasıl finanse edeceğimiz söylenmedi. Bu iki arsayı hizmet etmek için satıyoruz. Gençlik Merkezi ve Bilim Merkezi’ni bitireceğiz. Sizin konut yapalım dediğiniz garibanın yolunu yapacağız. Siz hizmete karşısınız, biz hizmet etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. İki arsanın satışı tartışmalı geçen meclis toplantısında CHP, İyi Parti ve bağımsız üyelerin Evet oyuyla kabul edildi, encümene yetki verildi.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz