REKLAM

YAZMALI EFE, İNCE’NİN ‘A’ TAKIMINDA

397 defa okundu , kategorisinde, 09 Haz 2018 - 14:37 tarihinde yayınlandı
YAZMALI EFE, İNCE’NİN ‘A’ TAKIMINDA
reklam

Seçime sayılı günler siyaset kulisleri de iyice ısındı. Bir yandan milletvekili adayları seçilerek mecliste yer alabilmek adına tam anlamı ile gece gündüz çalışırken, diğer yandan yeni sistemde önem kazanan Cumhurbaşkanlığı için kıyasıya bir mücadele devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı bilmecesi 25 Haziran sabahı çözülecek mi yoksa 8 Temmuz sabahına mı kalacak soruları kadar, yeni kurulacak kabinede kimler olacak sorusu da kulislerde hareketliliğe sebep oluyor.

İNCE’NİN A TAKIMINDA

Asıl sürpriz olarak değerlendirilecek hamle ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük rakibi olarak görülen Muharrem İnce’den geldi. Muharrem İnce, halen Denizli milletvekili olan ve son dönemde ön seçim yapılmadan aday belirlenmesi nedeni ile aday olmayan halen CHP’nin Denizli Milletvekili olan Melike Basmacı’yı bir an olsun yanından ayırmıyor. İnce’nin, Cumhurbaşkanı olması durumunda Basmacı’ya kabinede yer vereceği CHP kulislerinde yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Bu konuda özellikle, kadın, genç, demokrat ve parti içi kabul gibi kriterleri olan İnce’nin isteklerinin tamamına karşılık gelen Basmacı’nın İnce tarafından yeni kabine de kritik bir noktada görevlendirilmesi bekleniyor. 

İNCE KAZANMAZSA BÜYÜKŞEHİR’E ADAY MI?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesi durumunda ise hem Kemal Kılıçdaroğlu, hem Muharrem İnce’nin büyük önem verdiği ve mutlaka alınmasını istediği Denizli Büyükşehir Belediyesi için en önemli aday Melike Basmacı olarak gösteriliyor. Özellikle Aydın’da Özlem Çerçioğlu ile yakalanan başarı ve havanın devam etmesini çok isteyen parti kurmayları aynı başarının yakalanması adına Melike Basmacı’nın önemli bir isim olduğu görüşünde hem fikir. Bu çerçeve de hem  Kılıçdaroğlu’nun, hem İnce’nin  hem de partililerin  Denizli Büyükşehir Belediyesi adaylığı için Melike Basmacı isminde hem fikir oldukları kulislerde dillendiriliyor.

 

 

Haber Editörü : Tüm Yazıları
reklam
Yorum Yaz